Eco House

An older cottage was removed to make way for a timber clad, passive solar house. The owners were driven by strong ecologically values and wanted a landscaped garden that was an integrated part of a sustainable eco-house.

The garden was structured into five sections that would be linked by common themes: a raised perennial garden, a private lawn, a paved seating area with a steel pergola off the lounge room, structured vegetable gardens, the drive and entrance ways.

A large finely detailed dry faced stone retaining wall mirrors the curves of the house and ties the new property into the older stone-work characteristic of the area. Castlemaine slate was chosen, as the clients did not want a stark modern finish. Fences on the street were deliberately avoided to create a soft transition, through a screen of planting to the surrounding gardens and street scape
 
 
 
 
 

< previous projectnext project >